IT Oplossingen

Problemen oplossen

Tijdens een initiële audit komen vaak heel wat problemen naar boven. Sommige problemen zijn reeds gekend, andere zijn niet onmiddellijk merkbaar. Wij staan onze klanten bij om hun problemen zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen. Hieronder vindt u een voorbeeld van onze werkwijze.

Voorbeeld

Geen consistente backups aanwezig

Scenario

Tijdens onze audit is gebleken dat het bedrijf geen backups heeft van verschillende servers en belangrijke applicaties. In het geval van een crash zouden meerdere dagen aan kostbare gegevens verloren gaan. Bovendien is het aanwezige personeel onvoldoende getraind om backups terug te plaatsen.

Onze inbreng

Aan de hand van ons auditdocument kunnen wij een algemene backupstrategie voor het bedrijf bepalen. Wij hebben een perfect overzicht van de IT omgeving en weten wat het bedrijf nodig heeft. Wij stellen daarom een lastenboek samen waarin alle technische vereisten verwoord worden. Het lastenboek wordt aangeboden aan diverse leveranciers en wij verzamelen alle ontvangen offertes. Aan de hand van deze offertes wordt een keuze gemaakt in overleg met de klant. Wij begeleiden de installatie van de nieuwe backup omgeving en zorgen ervoor dat zij aan de eisen van de klant voldoet. We zorgen er ook voor dat het personeel de juiste training krijgt nadat de nieuwe backup omgeving opgeleverd is.


Nieuwe projecten = nieuwe architectuur

Wij staan onze klanten niet alleen bij om problemen op te lossen. Wij adviseren hen ook wanneer er nieuwe projecten opgestart worden. Door onze jarenlange IT ervaring en het inzicht in de IT omgeving van onze klant, kunnen wij perfect inschatten wat de impact zal zijn van het nieuwe project op de huidige IT omgeving. Soms blijkt het dan ook nodig om de bestaande IT omgeving te herschikken (nieuwe architectuur) om een betere integratie met het nieuw product te creëren.


Optimalisatie en automatisatie

Bij veel van onze klanten zijn reeds heel wat bedrijfsprocessen aanwezig. Wij analyseren de huidige manier van werken en kijken waar er optimalisatie in het proces mogelijk is.

Vaak is het mogelijk om een bestaand productieproces efficienter te laten verlopen door bepaalde ingrepen uit te voeren op IT vlak. Dit gebeurt steeds in samenspraak met onze klant maar wordt vaak pas duidelijk na een duidelijke analyse van de werkomgeving. • IT Audits

  In kaart brengen van uw huidige IT omgeving.

  Meer info

 • IT Oplossingen

  Nieuwe producten naadloos integereren in uw bestaande IT omgeving.

  Meer info

 • IT Management

  Advies bij nieuwe investeringen en lange termijn visie.

  Meer info

 • Project Management

  Begeleiding op maat voor zowel uw interne als externe IT projecten.

  Meer info